Castell de Bellver i Palma de Mallorca

Castell de Bellver

Castell de Bellver  vil forblænde alle der kommer for at se det. Slottet er næsten 700 år gammelt, men står stadig som helt perfekt og med Mallorca’ bedste udsigt over Palma. Byggeriet af slottet blev startet af Jaume d. anden (også refereret til som Kong James d. 2) i 1300 tallet. Dette er virkelig et unik slot i forhold til andre spanske slotte, da dette er helt rundt.

I midten af slottet er der en rund plads og rundt om slottet er der bygget tre store vagttårne. Slottet er bygget med to stilarter. Den nederste etage har halvbuede lofte, mens den øverste etage er bygget i flot gotisk stil. For at få den fulde effekt, bør du gå en omgang i gårdspladsen og dernæst kravle op på taget, hvor du vil blive forblændet af slottets helt igennem fantastiske udsigt. “Bellver” betyder flot udsigt på catalansk og dette er virkelig en slot med en god udsigt.

I mange år blev dette slot brugt som et fængsel. Kong James den tredje’ enke og sønner sad blandt andet, fængslet her det meste af deres liv. Indtil fornyligt blev det også brugt til at holde politiske fanger spærret inde. I dag bliver det brugt som et mindre museum for Palma. Her vil du kunne se værktøjer, lerkrukker og andet fra den talaiotiske, arabiske og spanske periode af Palma’ historie.

Castell de Bellver ligger nærmest i Palma og det tager ikke lang tid at komme dertil. Der går en fin vej hele vejen op til slottet. Her kan ud komme op i bil, på scooter/mc eller med en af sightseeingsbusserne. Kan du lide at vandre, kan du også gå op gennem plantagerne op til slottet. Der er indrettet fine små stier du kan gå på.

Prisen for at komme ind på Castell de Bellver er bare

Det koster ca. 3 euro pr. person at komme ind på Castell de Bellver og de penge er virkelig givet godt ud.

Kilder: