Rejse med barn til Mallorca

Disse 5 ting gør turen til Mallorca nemmere som forældre

I har besluttet jer: Mallorca bliver stedet, hvor jeres ferie skal holdes. I er så klar til at nyde en afslappende uge eller 2 under varmere himmelstrøg med eksotisk mad og en skøn kultur. Men har I nu også husket det hele til flyet? Hvad hvis børnene pludselig keder sig efter den første halve time? Har I stillet jer selv de samme spørgsmål, så kig med her. Her er samlet nogle gode råd til, hvordan man gør en flyvetur med børn meget nemmere.

Forberedelse hjemmefra

Skal I flyve med små børn, eller har børnene aldrig prøvet at flyve før, så kan det være en idé at snakke om flyveturen med dem. Prøve at sætte jer i sofaen, med barnet imellem jer og en foldet pude på hver side, så man får en følelse af, hvordan man kommer til at sidde i flyet. Prøv at finde billeder på nettet af, hvordan et fly kan se ud indeni og hvad man kan se ud af vinduerne. Og husk det allervigtigste: Besvar så vidt muligt alle spørgsmål jeres barn måtte have omkring flyveturen, for så er barnet mere rolig omkring alt det med at flyve, når forældrene også er rolige og åbne.

Ammepude

Hvis børnene er meget små, kan det være nødvendigt med amning undervejs i flyet. Her kan der være ekstra meget at tænke på, så prøv det af derhjemme. Find en ammepude, der ikke fylder så meget, eller prøv at finde en oppustelig pude, der kan bruges midlertidigt til formålet. Mange ammepuder kan dog presses sammen, så de lettere kan være i håndbagagen til flyet.

Yndlingsbamsen

Når børn skal sove, og særligt de mindre børn, kan de have et slags soveritual. Det er ikke sikkert at man kan gøre det i flyet, hvis man for eksempel plejer at synge et par sange, kan det godt blive generende for de andre passagerer, så prøv i stedet at tage barnets tæppe og sovebamse med. Det giver tryghed på flyveturen og hvis barnet stadig ligger lidt uroligt, kan enten mor eller far lægge sin trøje omkring barnet, hvilket også kan være beroligende, da det lugter trygt og bekendt. Det samme kan være smart på selve ferien på Mallorca.

En legetaske

Er flyveturen længere end de normale bilture I har taget med børnene, er det simpelthen et must-have at få pakket en legetaske. I den kan man lægge nogle legesager, en bamse eller et par bøger, så barnet har noget at bruge flyvetiden på. Tag ikke småt legetøj med, eller noget med små dele til, da de hurtigt kan blive væk ombord på flyet. Man kan også have en musikafspiller i tasken, så barnet kan lytte til det.

Lidt at spise

En sidste ting, der også kan redde dagen, er en lille pose med frugt, nødder eller kiks. Ved små børn kan forældre opbevare posen, men ellers kan man give lidt til barnet engang imellem og særligt ved stigninger og landing. Så kan man også minimere barnets ubehag ved trykændringer i forbindelse med landingen, så I er klar til at holde ferie på Mallorca.