Lej en scooter på Mallorca

Lej en scooter på Mallorca

Du kan opleve Mallorca på mange måder, men der er kun en transport metode der giver dig den bedste føling med naturen og området, samtidig med at du er fuldstændig fri til at tage derhen, hvor du vil.

Scooteren eller motorcyklen er helt perfekt til at nyde Mallorca på. Hvad enten du er 18, 33 eller 47 år så er scooteren eller motorcyklen det bedste valg. Du mærker naturen på en helt anden måde, end du ville gøre i en bil eller bus. Du kan mærke temperaturene, vinden, lugte de mange forskellige dufte og virkelig mærke Mallorca.

Det lyder måske meget romantisk, men scooteren er uden tvivl den bedste måde at opleve Mallorca på. Den har selvfølgelig sine begrænsninger, men alt kan overkommes, hvis du bare er en smule kreativ.

Du kan leje scootere i alle turist byer på Mallorca og alle der har et bil/MC kørekort er kvalificeret til at leje en scooter.

Der er to slags scootere du kan leje på dit normale bilkørekort.

50cc En 50cc er den normale scooter vi kender fra Danmark. Den er lille og kan kun køre ca. 60-70 km/t. (I Danmark er de begrænset til 25-30 km/t). Denne kan alle dr har et bilkørekort leje. Den må køre på alle andre veje end motorvejen.

125cc En 125cc scooter har en væsentlig større motor end 50cc, hvilket betyder at den kan køre noget hurtigere. Den har en topfart der tilsvare, hvad du lovligt må køre her på Mallorca, og den må køre på ALLE veje, også motorvejen. For at leje en 125cc scooter, skal du dog have været i besiddelse af dit kørekort i minimum 3 år eller have et MC kørekort.

For at kunne leje disse scootere, skal du som regel bare medbringe dit pas, dit kørekort og dit kreditkort. (Normale dankort virker ikke hernede, så medbring et visa, visa/dankort eller mastercard). Grunden til at du skal medbringe dit kreditkort er, at de som oftes reserverer et mindre beløb på din konto, i tilfælde af at du skulle ødelægge køretøjet og nægte at betale for reparationer eller lignende. De hæver ikke pengene, medmindre du gør noget forkert og du skal derfor ikke frygte noget. Beløbet er som regel i omegnen af 100-150 euro.

Det kan kun anbefales at leje en 125cc scooter, hvis du opfylder kravene til det. Mallorca er en klippeø og dermed er der også rigtig mange bakker, som en 50cc scooter kan have svært ved at klare.

De spanske trafikregler (kort)

De spanske trafikregler minder utrolig meget om de danske. Der er dog nogle undtagelser.

  • I spanien er det tilladt at sidde to mand på en scooter, hvilket gør det ekstra attraktivt for turister, at leje en scooter.
  • Alle scootere skal køre på vejen, ligesom bilerne gør.
  • Du SKAL holde for fodgængere ved et fodgængerfelt, medmindre de har et lyssignal.
  • Mange veje er ensrettet og du skal være opmærksom på højre vigepligte, som der er en del af i de mindre gader.
  • Hastighedsgrænsen i byen er 50 km/t, medmindre andet er skildet.
  • Hastighedsgrænsen udenfor byen er 90 km/t, medmindre andet er skildet.
  • Hastighedsgrænsen på motorvejen er 120 km/t, medmindre andet er skildet.
  • Du SKAL køre med hjelm på hovedet. Dette gælder også en eventuel passager.

Hvor lejer jeg en scooter og, hvad koster det?

Scootere kan lejes i næsten alle byer på Mallorca. Går du en kort tur langs de mere trafikkerede veje i byen, vil du hurtigt finde en scooter rental. Især i Palma ligger der en scooter rental for hver 150 meter. De fleste scooter rentals er mindre firmaer, men langt de fleste af dem er til at stole på. Jeg har endnu ikke haft en dårlig oplevelse med et scooter udlejningsfirma på Mallorca.

Priserne er utrolig ens på scooter udlejning. Det koster igennemsnit 15-30 Euro om dagen at leje en scooter og du skal som regel leje den i minimum tre dage. Alle firmaer har dog hver deres sæt af betingelser, så det er svært for mig at ridse dem op for dig. Hvis du har brug for at leje en scooter for mere end 14 dage, så kontakt flere forskellige firmaer, for at få en billigere pris. De er meget interesseret i længere udlejningsperioder.

Dertil skal du muligvis betale et mindre beløb for forsikring af scooteren. Her vil du ofte kunne vælge standard forsikringen, hvor du har en selvrisiko på op til 3-500 Euro i tilfælde af tyveri eller skade på køretøjet, eller vælge den udvidet kaskoforsikring, hvor du ingen selvrisiko har ved skade på køretøjet, men stadig en mindre selvrisiko ved tyveri af scooteren.

Jeg vil til hver en tid anbefale dig at tage den fulde kaskoforsikring, da de lokale kører meget dårligt set med danske øjne og ridser i lakken er dermed nemme at få.

Generelt er det noget billigere at leje en scooter fremfor en bil så, hvis økonomien er det afgørende, så er scooteren vejen du skal gå.

Jeg skal bruge en scooter i en længere periode, hvad skal jeg gøre?

Alt efter, hvor lang tid du skal bruge en scooter, er der forskellige svar på dette spørgsmål. Skal du “kun” leje en scooter i 14-30 dage, så bed firmaerne om en mindre sats pr. dag. Det er de fleste mere end villige til.

Skal du bruge en scooter i 1-4 måneder, så bør du igen lave en aftale med et af firmaerne angående long-term rental. Fortæl dem, hvor længe du skal bruge scooteren og bed dem om at komme med et tilbud.

Skal du bruge en scooter i mere end 4-5 måneder, så bør du overveje om det ikke bedre kan betale sig at købe en ny scooter fra en forhandler. Brugte scootere er ikke nemme at finde på Mallorca, da der virkelig er rift om dem. Dertil skal du selv undersøge om den tidligere ejer har gæld i scooteren, for ellers overtager du gælden. Brugte scootere skal også til syn hvert år, efter de er fyldt 4 år. Dette er også en ekstra udgift du skal tænke på, hvis du ønsker at købe brugt. Derfor er det nemmest at købe en helt ny scooter fra en forhandler. Her vil du kunne få en god 50cc kvalitets scooter for ca. 1.200-1.300 euro eller en god 125cc scooter fra ca. 1.600 Euro og opefter. De første fire år skal den ikke til syn (ITV), så det skal du ikke bekymre dig om.

Det er mange penge at lægge ud i første omgang, men det er billigere på længere sigt. Hvis du efter 6 måneder ikke længere har brug for scooteren, kan du sælge den igen for ca. 800-1.000 euro, hvorved du altså kun har betalt 4-800 euro for at “købe/leje” en scooter i 6 måneder.

Hvis du ønsker at købe en scooter, tager du bare ud til nogle af de forhandlere du kan finde rundt om i byerne. Jeg har kun erfaring fra Palma, hvor jeg var inde hos tre forhandlere. Den ene kunne ikke engelsk, den anden ville ikke rigtig snakke med os, men den tredje kunne tilpas engelsk og var super flink.