Vejret på Mallorca

Vejret på Mallorca

Mallorca er en af Spaniens mest populære rejsemål og dette er ikke uden grund. Klimaet er som de fleste europæere ønsker det og med det stabile sommervejr som Mallorca kan byde på, så er det ikke noget under at der hvert år kommer omkring 25 millioner turister til Mallorca. Mallorca har den perfekte sammensætning af strande, smuk natur, historie og kanon lækkert vejr. Her får du en lille gennemgang af vejret på Mallorca

 

Sommer på Mallorca.

Om sommeren kan temperaturen på Mallorca meget nemt ryge op over 30 grader allerede inden middagstid. Sommeren er også den tid på året, hvor der falder mindst regn op Mallorca. I sommermånederne er der i gennemsnit 1-2 regndage på en måned. Så rejser du i sommerhalvåret, så er du næsten sikker på at vejret på Mallorca er i top.

Er du ikke så vild med varmen, så skal du ikke fortvivle. For selvom 30+ grader lyder uudholdeligt, så gør luftfugtigheden det meget nemmere at klare end i Danmark. I Danmark er vi ved at dase omkuld med 23 grader. Hernede føltes 30 grader meget varmt, men ikke på  samme trykkende måde som i Danmark. Bliver det dog alligevel for varmt for dig, så er der mange steder, hvor du kan søge ind i skyggen. Der ligger en lokal bar på næsten hvert gadehjørne og der er aldrig langt til en pool eller strand.

Efterår på Mallorca.

Efteråret er den pæneste årstid på Mallorca ifølge de lokale, men det er selvfølgelig en smagssans. Dagstemperaturen ligger på et sted mellem 18-25 grader, det regner mere end normalt og vinden tager også lidt til. Vejret på Mallorca er dog stadig væsentligt bedre en i Danmark og der er stadig flere solskinstimer end regnvejrstimer. Med efterårsregnen vågner Mallorca’ vegetation op fra den dvale og blomstrer nu som aldrig før. Planter skyder op ad jorden overalt og naturen står flottere end på noget andet tidspunkt, måske lige udover foråret. Du skal dog være klar over, at der kan komme meget kraftige regnskyld på Mallorca i efteråret, så forvent ikke at du skal ligge på stranden dagen lang. Efteråret er også en rigtig god måned for de personer der kan lide at være lidt aktive på deres ferie. Hvad enten du cykler, vandre eller løber, så er efteråret helt perfekt til netop disse aktiviteter. Vejret på Mallorca i efteråret minder meget om den danske sommer.

Vinter på Mallorca.

Vinteren på Mallorca er ikke lige så varm som på andre populære feriedestinationer som f.eks. Gran Canaria. Temperaturen ligger på ca. 10-15 grader om dagen og om natten kan den sagtens falde til ca. 5 grader. Oppe i bjergene er der nogle gange faldet sne, men det er sjælendt at det sker. Vinteren på Mallorca er helt perfekt til vandreture i bjergene, da temperaturen ikke er for høj og vejret er meget stabilt. Væsentligt mere stabilt end i foråret og efteråret, hvilket igen er helt perfekt for vandrere, hvor et hurtigt regnskyld godt kan ødelægge en god vandretur.

 

Forår på Mallorca.

Besøger du Mallorca i forårets måneder vil du opleve dag temperature på omkring 18-20 grader og nat temperature ned til 10-15 grader. Med andre ord er det bealariske forårsvejr lige så varmt som en normal dansk sommerdag.

I foråret springer Mallorca’ mange mandeltræer ud. Her vil du kunne se den ene flotte, lyserøde mandelmark efter den anden. Det er også i foråret, og efteråret, at der er mest gang i naturen på Mallorca. Hen mod sommermånederne bliver det igen for tørt og varmt for at planterne kan blomstrer så, hvis du virkelig vil nyde naturen på Mallorca er foråret en god måned at komme i. Vejret er mere ustabilt i foråret og efteråret end det er om sommeren og vinteren. Foråret er dog alligevel en lækker periode at opholde sig på Mallorca i, og den egner sig især til aktiv ferie. Du vil også kunne opleve professionelle cykelhold der træner på Mallorca, så kan du lide at være aktiv, så kom til Mallorca i foråret eller efteråret.

Vejret på mallorca – nu og her + statistikker

DMI har en prognose for de næste ni dage, som du kan se her.

Ønsker du at se, hvordan gennemsnits vejret er måned for måned for bedre, at kunne vurdere, hvornår du bør tage til Mallorca, så har Bravo Tours lavet en udemærket vejr tabel som du kan se her.